Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top

5 kule nattbordideer

Nattbordet har vært et viktig møbel på soverommet i flere hundre år, og er et trygt sted å plassere det vi trenger å ha innen kort rekkevidde når vi har lagt oss i sengen, enten det er vann, lys, fjernkontroll eller leketøy for voksne. Det er også et møbel som bidrar til å skape helhet i rommet. 

Det er mange måter å få til et nattbord på, og det kan være spennende designmessig å prøve noe utenom det tradisjonelle nattbordet. Vi har samlet sammen noen kule ideer som er verdt å utforske, enten du har mye eller lite plass ved siden av sengen din. 

Hengende på veggen

Heng nattbordet ditt på veggen. Har du et lite soverom kan dette spare deg plass, spesielt om du plasserer nattbordet over sengen, i stedet for ved siden av, som en hylle. 

Det er forskjellige måter å lage et hengende nattbord på, blant annet kan du henge opp en kvadratisk kasse for å få et minimalistisk nattbord med to hyller. Har du behov for mer privatliv kan du for eksempel henge opp en enkel “floating shelf” med en skuff.

Tralle

En kul og praktisk idé er å bruke et bord med hjul eller en tralle som nattbord. Kanskje du har en gammel barvogn eller hylle med hjul som du kan plassere ved siden av sengen din? Denne kan også enkelt pusses opp til å bli god som ny. 

Ikke bare får rommet en flott, klassisk look, men det er også praktisk å kunne flytte rundt på nattbordet ditt etter smak og behag. 

Snekkerbygget hylle 

Ingenting er finere enn ordentlig godt håndverk, og en snekkerbygget hylle rundt sengen ser alltid gjennomført og hjemmekoselig ut. Sengen kan bygges inn som en del av hyllen, eller hyllen kan bygges rundt sengen din. Da får du nattbord, bokhylle og klesskap i et og samme møbel. 

Trappeskammel 

Et annet kult tips er å bruke en trappeskammel, eller en kort trapp/stige. Sett den ved siden av sengen sin og vipps så har du et nattbord med 2-3 hyller å benytte deg av. Mal eller dekorer den som du vil for å skape den looken du ønsker, eventuelt kan du sette inn små bokser som kan fungere som “skuffer.” 

Krakk

En liten krakk er et perfekt om du har liten plass på soverommet. Den kan plasseres ved siden av sengen eller ved fotenden om du ikke har plass ved siden av. Pass på at krakken er stødig og har en hard flate slik at du kan sette for eksempel vannglass på den.