Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top

7 tips til kjøkkendesign

Kjøkkenet er et av hjemmets viktigste rom, og et fint og gjennomført kjøkkendesign kan blant annet øke både boligverdi og bokomforten. Mange anser kjøkkenet som familiens samlepunkt – det er her vi møtes for første gang om morgenen til frokost for så å møtes igjen til middag etter en hektisk dag. Det er her vi forteller hverandre hvordan dagen har vært, eller hvor vi har venninnegjengen over på fredagstaco. 

Mat og kjøkken forbindes ofte med følelser, og det er nettopp derfor vi er så glade i å pusse opp og gjøre dette rommet til vårt eget. I denne artikkelen skal vi vise deg kjøkkeninspirasjon samt gi deg noen tips og råd til hvordan du kan gjøre kjøkkenet mer praktisk. 

 

1. Kjøkkenøy

En kjøkkenøy blir som en utvidelse av kjøkkenet ditt, uten at det spiser opp for mye av plassen i rommet. Øyen kan brukes som et sted å kutte og lage maten på den ene siden, og gjøres om til en “bar” på andre siden.

Barstolene vil være et perfekt sted å spise frokosten eller en rask matbit når du er på farten. Det kan også være et sosialt sted for vennene eller barna dine å sitte når du steller i stand en helaften for dem.

2. Utnytt plassen 

Har du planer om å utvide kjøkkenet, men har kanskje vinduer som tar for stor plass? Utvid kjøkkenet ved å ta i bruk veggene. Det kan være du har mer plass enn du tror! En kjøkkendesigner kan være behjelpelig med å finne løsninger som vil passe ditt rom best, og noen kan også spesialdesigne møblene slik at de passer rett inn.

3. Gjør kjøkkenet til ditt eget

Gjør kjøkkenet til ditt eget! La personligheten din skinne gjennom kjøkkendesignet. Bruk de fargene som representerer deg og din personlighet, og ha det litt gøy med oppussingen. 

Dette vil få deg til å føle deg mer hjemme og øke trivselen i ditt eget hjem. 

Ikke vær redd for å ta noen dristige valg – slike valg kan faktisk være det beste for kjøkkenet ditt og din bokomfort.

4. Lager

Har du litt ekstra plass, kan du vurdere å installere et skap for tørrvarelagring. Et slikt skap vil gi deg en bedre oversikt over alt du har, og denne oversikten kan kanskje til og med spare deg for penger når du skal ut på dine ukentlige handlerunder. 

Et annet kult designtips er å legge alle tørrvarene i glass. Dette vil få lageret til å se ryddigere ut samt gi en kul retro-look. Slike glass kan du ofte finne på bruktmarkeder eller på Finn.no. Er du bekymret for datostempling kan du merke glassene med for eksempel en post-it lapp på undersiden.

5. Benkeplater

Velg benkeplater som både ser freshe ut og som har en lang holdbarhet. Husk på at kjøkkenet bør være det reneste rommet i huset, ettersom smittefaren i mat kan være stor. Derfor bør du sørge for at benkeplatene også er enkle å rengjøre og vedlikeholde.

6. Sørg for at det er nok skapplass

Uansett størrelse på kjøkkenet er det viktig med skapplass. Sørg for at kjøkkenet ditt har nok skapplass og at skapene faktisk er optimale. Ingenting er mer irriterende enn et skap som tar stor plass, men som nesten ikke rommer noen ting.

Et godt tips kan være å installere skuffer langs hele nederste del av kjøkkenet. Dette gir en bedre oversikt og en bedre følelse av plass.

7. Gjør kjøkkenet til en sosial sone

Gjør kjøkkenet til det rommet både du og gjestene dine ønsker å oppholde dere i. Sørg for at spisebordet er funksjonelt, og skap en god atmosfære i rommet. Dette vil føre til at du kommer til å bruke rommet mye samt gi deg et sted å underholde gjestene dine.