Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top

Inspirasjon til oppussing? Dette er interiørtrendene 2020

Mange vet godt hvordan de vil at det skal se ut hjemme. Andre trenger litt inspirasjon. Kanskje disse interiørtrendene kan være til hjelp?

Har du kjøpt en bolig som trenger å pusses opp? Eller er du bare ute etter en forandring hjemme? Da bør du kikke på disse trendene. 

Bærekraftige møbler

Bærekraft er i vinden som aldri før. Det ser vi også innen design. Miljøperspektivet påvirker både hva som blir laget, hva som blir kjøpt og hva som er på moten. Kanskje du også vil tenke bærekraftig når du pusser opp?

Det blir mer og mer vanlig at produsenter og motehus lager møbler av bærekraftig materiale. Eksempelvis gjenbruk av materialer som ellers skulle vært kastet. Dette kan enten være materiale fra gamle møbler, eller bare en type treverk som er mer bærekraftig enn andre.

Et eksempel her er det danske merket Mater. Merket prøver å gjøre sitt for at produksjonen deres foregår bærekraftig. Mange av Maters møbler blir laget av mangotrær. Disse vokser raskt, og kuttes ned når treet ikke lenger bærer frukt.

Vanligvis ville dette treet blitt liggende i naturen eller blitt brent. At Mater istedenfor bruker det, er både bra for miljøet og for mangobøndene. Nye trær plantes der det gamle stod med 7-15 års mellomrom. Dette skaper en stabil syklus.  

Jordfarger

Miljøperspektivet viser seg ikke bare i et fokus på bærekraftige møbler. Man ser det også på fargetrendene. Før skulle alt være hvitt og sterilt. Du har sikkert sett hundrevis av hvite leiligheter som ser helt like ut.

Nå er dette på vei ut. Ifølge trendforsker Rikke Skytte er det nå større fokus på jordfarger. Dette er fargetrend nummer 1 for 2020. Dette er også knyttet til miljø og bærekraft, forteller hun til klikk.no

Fargene skal altså minne om jord og Jorden. Tenk dype brunfarger, mørkeblått og lær. Trendfargene for 2020 hos Fargerike reflekterer også dette. Her dominerer jord, støv og sand. 

Retro og art deco

Retro er ironisk nok en trend som aldri går av moten. Mennesker har alltid sett tilbake på tidligere tider og forherliget dem. Slik er det også med mote og design. Stiler som man trodde var borte for lengst fortsetter å gjøre seg gjeldende.

Evigpopulære 70- og 80-tallet er på trendkartet i år også. Du vil altså ikke tråkke feil om du velger en sofa i stil fra 70-tallet. Designekspert Alessandra Wood forteller til Forbes at mange går enda lenger tilbake – til 1920-tallet og art deco. Stilen med fokus på store kontraster er tydeligvis kommet for å bli.

Klar for oppussing?

Fant du noe inspirasjon blant interiørtrendene for 2020? Da er det bare å sette i gang! Oppussing trenger ikke blir så dyrt om man planlegger godt. Du kan lese om hvordan du gjør det billig og effektivt hos ifi.no.

Hvis du mangler beløpet du trenger akkurat nå, kan du vurdere en finansagent som Axo Finans. Selskapet sammenligner banker og långivere på dine vegne, slik at du skal få lavest mulig rente på forbrukslån. Du kan også prøve Axo Finans Sverige. Lykke til med oppussingen!

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-