Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top
Soveromstrender

Interiørtrender til soverommet

I mange år har naturlige og jordnære farger vært den store trenden til soverommet, og er stadig et populært valg som vi ser igjen og igjen. I løpet av det siste året har vi også sett en tendens til mørkere farger og modigere valg. 

 

Her er de største interiørtrendene til soverommet.

Sterke jordfarger

Naturlige og jordnære farger holder seg fortsatt i interiørbildet, men nå er fargene sterkere og modigere. Varme og gylne toner med innslag av sennep, terracotta og dypgrønn er stort akkurat nå, og kommer i en mengde nyanser og materialvalg. Rustne og brente fargetoner skaper en lun og varm stemning, og er derfor gode farger å ha på soverommet. 

Det er ikke bare vegger, pynteputer og sengetøy vi ser de nye fargene på, men også madrasser, tepper og gardiner. Det ser gjennomført og flott ut å fullføre designen i alle rommets store og små detaljer.

Pastellfarger

Pastellfarger holder seg i interiørbildet, og sees ofte i kombinasjon med brente jordfarger som terracotta og rusten rød. Dette skaper en flott kontrast, og demper det høstlige inntrykket som jordfarger ofte kan skape. 

Årets store it-farge er mintgrønn, enten som pastellfarge eller med synlig gråtone. Mintgrønn sees på alt fra interiør og klær til biler, og er et sikkert valg for enhver fashionista i år.

Mørkere nyanser

Vi ser en økende tendens til å velge mørkere nyanser i både innredning og dekor. Mørke farger skal visstnok ha en søvndyssende effekt, og er derfor et godt valg på soverommet. Farger som grå, grønn, rød og blå gjør seg godt i de mørkere tonene, og kan enkelt kombineres med andre interiørelementer. 

Dersom du syns det blir litt mye å male hele soverommet mørkt, kan du starte med å male den ene veggen i en mørkere nyanse enn de andre. Dette skaper en stilfull og behageligs stemning.

Gull og svart

Detaljer i gull og svart har vært en stor trend i interiørbildet det siste året, og det kan virke som at trenden har kommet for å bli. Gull ser flott ut på alt fra bilderammer til stolbein, og skaper et luksuriøst og lekkert uttrykk. Det svarte skaper et røffere helhetsinntrykk, og fremhever gull på en fantastisk flott måte.

Vegg til vegg-teppe

Teppetrenden som de fleste forbinder med 80-tallet, er tilbake for fullt. På soverommet hvor man går uten sokker og sko, kan dette være et behagelig og beroligende element. Vegg til vegg-tepper har mange fordeler – det gir rommet en lun følelse og det virker lyddempende. 

Dersom du velger å kaste deg på trenden, må du imidlertid være nøye med støvtørkingen. Slike tepper er oppsamlingsplasser for støv og smuss, og krever annet vedlikehold enn parkett og panel. På soverommet er dette spesielt viktig, hvor vi tilbringer mange timer i løpet av livet. Du bør også være ekstra nøye med å gjennomlufte rommet.

Mikse materialvalg

Vi ser en spennende blanding av materialvalg i interiørbildet, både på soverommet og i resten av huset. Velour er den store trenden akkurat nå, og gjør seg flott i både sofaer, pynteputer, gardiner og sengetepper. 

Innslag av stål og jern er i vinden som aldri før, gjerne i kombinasjon med glassvegger. Dette gir boligen et preg av studio apartment.

Nytt i år er en utstrakt bruk av marmor, og dette skaper et flott og luksuriøst preg. Skinn, keramikk og glass er også viktige dekorelementer. Vi ser også en økende trend til å dekorere med fjær i alle farger.

De ulike materialvalgene finnes i alt fra større møbler, til dekor som vaser, bilderammer og telysholdere. For en moderne stil kan du mikse og matche materialvalg som velour, skinn og glass.