Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top

Made in Norway

Norsk design er i vinden, og både norske kles- og interiørdesignere blomstrer som aldri før. Dette henger trolig sammen med hva som står på agendaen for 2019; nemlig tidløs design og bærekraftige materialer.

I denne artikkelen skal vi ta en titt på fire norske designmerker du bør få med deg.

 

Bergans

Bergans er kjent for nordmenn flest. Men visste du at Bergans er et miljøbevisst merke som er opptatt av produktenes livssyklus? Her tenker designerne på alt fra ansvarlig produktutvikling til ansvarlig produksjon. I tillegg er de opptatte av at produktene skal gjenbrukes og at de enkelt skal kunne sys om og tilpasses brukeren.

Bergans har også en egen utleieavdeling for dem som ikke går på tur så ofte, og som derfor ikke har behov for å gå til innkjøp av mengder med utstyr.

Du kan lese mer om Bergans samfunnsansvar her. 

LK Hjelle

LK Hjelle er en norsk produsent fra 1945. Selskapet har hovedfokus på tidløst og skandinavisk design som forteller en historie. Med et krav om at alle produktene skal holde høy kvalitet, form og komfort, tar de del i miljøkampen.

Alle møblene blir produsert ved deres egen fabrikk i Sykkylven, og du får dermed kortreise møbler i et vakkert design.

Les mer om LK Hjelle her. 

 

 

Holzweiler

Holzweiler er et Oslobasert klesmerke som fokuserer på bærekraftige materialer. Designere er opptatte av at klærne skal være av beste kvalitet, ha et design som kan brukes år etter år, samt at de kontinuerlig jobber med å finne bedre måter å produsere plaggene på.

De tar miljøbevisste valgt, blant annet ved å strebe etter å være et “zero-waste” selskap. Det innebærer at de bruker minimalt med plast, og fokuserer heller på bioplast istedenfor.

Ullskjerfene er laget av resirkulert ull og resirkulert vann.

Les mer om Holzweiler her.

Vestre

Vestre er et miljøbevisst og familieeid selskap med hovedkontor i Oslo. Selskapet produserer bærekraftige utemøbler for parker og byliv, med fokus på design og et langt livsløp.

Vestre har blant annet designet møbler for Vulkan, Stortinget og Operahuset i Oslo, Kilden konserthus i Kristiansand, King’s Cross i London, Walter Möller Park i Hamburg, og for mange andre.

Produktene er designet og bygget i Norge og Sverige. De sier at de, “tar ingen snarveier og kompromisser ikke med kvalitet, levetid og miljø.”

Les mer om Vestre her.

 

Bruk-og-kast er på vei ut

Med et tidløst og skandinavisk design, vil du få både møbler og klær som du kan ha i lang tid – uten at det “går av moten”. Slik står vi imot bruk-og-kast-prinsippet, og investerer heller i materialer som varer, noe som er bedre både for miljø og lommebok.

Det finnes ikke så mye som produseres i Norge, men det finnes heldigvis mange som likevel fokuserer på bærekraftighet gjennom hele prosessen. Det vil si alt fra hvilke materialer som skal brukes og hvordan det produseres, til hvordan det fraktes.

Det viktigste er uansett ikke at produktene er kortreise, men at vi alle kjøper færre klær og møbler. Har vi produkter som varer, vil det også trolig kastes og produseres mindre.