Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top

Nye Deichmanske hovedbibliotek

Etter snart seks år med bygging har det nye folkebiblioteket planlagt åpning tidlig 2020 i Bjørvika.

Mer enn bare et bibliotek  

Bygget blir uttalt som særegent og får hele fem etasjer med innskutte mesaniner, og en kjelleretasje som byr på kinosal og konferanserom. Videre kommer det to restauranter, kafé og en utendørs skøytebane om vinteren. Hovedbiblioteket skal stå ferdig i desember 2019, og åpner dørene tidlig 2020. 

Man kommer gjerne hit for å læring og utveksling av kunnskap, men dette biblioteket vil kunne tilby oss mye mer enn det. Oslos nye storstue vil bli en severdighet, dog vil det få noen helt enestående løsninger. 

 

Hver etasje får sitt eget særegne preg

Inngangen til dette fantastiske bygget vil by på mye liv og røre. Her kan du besøke restauranten eller kaféen, eller du kan velge å trekke opp på mesaninen med en kaffe for å lese aviser og magasiner – eller kanskje en god bok? 

I bibliotekets kjelleretasje finner du blant annet kinosal, konferanserom og auditorium. 

Carl Deichman-salen vil kunne ta opptil 200 personer, i tillegg kommer kinosal med plass til 60 mennesker. Det vil være en bar som serverer deg drinker som holdes åpen i forbindelse med arrangementer. 

Videre oppover i bygget

Andre etasje vil ha avdelinger for barn hvor det blir aktiviteter for de yngste. Her kan du få oppleve forfattermøter og andre litterære arrangementer. Videre i denne etasjen vil du finne skjønnlitteratur avdelingen samt en utendørs takrestaurant. 

Tredje etasje vil rettes mer mot ungdom, men kan være spennende for alle aldre. Her kommer filmstasjoner, musikkstasjoner, lydstudioer, verksted, minikino, spillrom og en liten scene. 

Fjerde etasje blir fylt med kollokvierom, og studierom. Rene himmelen for studenten. Her kan du lese i ro og mak, denne etasjen vil bestå av bøker om kunst, arkitektur, helse, teknologi og naturvitenskap. 

Femte etasjen

Øverst, i femte etasje, kan du lene deg tilbake med en god bok og nyte utsikten over Oslofjorden. I tillegg til dette har etasjen studieplasser, en lesesal og en avdeling for samfunnsfag, historie, psykologi, filosofi og religion. 

En nydelig etasje hvor du kan finne roen og reflektere. Som om det ikke skulle være nok vil denne etasjen egne seg ekstra godt til midlertidig utleie, som for eksempel til bryllup.

Det vil bli en opplevelse å besøke Oslos nye storstue enten om det er med eller uten en bok i hånda!

 

Design 

Det nye biblioteket i Bjørvika blir et pulserende knutepunkt – en moderne møteplass for å dele kunnskap og lærdom. Det er arkitektene Lund Hagem og Atelier Oslo som står bak designet av Oslos nye signaturbygg. 

Tanken bak biblioteket er at det blir utformet som et stort biblioteksrom fordelt over fem etasjer i tillegg til kjeller. Høyde til tak vil variere fra 2,7 til 20 meter. 

Dørene åpner 28. mars 2020