Design Huset

Les mer om dine favorittemner her.

Følg oss på sosiale medier

@2019 Designhuset | All Rights Reserved.

top

Picasso

Picasso, spanias ære og en av verdens mest kjente kunstnere. Hans verk og arbeid har hatt et viktig preg på utviklingen av frihet innenfor kunstindustrien.

 

 

Picasso sin utvikling

 

Picasso ble født under en tid hvor kunstnere begynte å bryte med normer innenfor kunstverdenen. Denne tiden åpnet for flere måte å uttrykke seg på gjennom kunstneriske verk. Vi kan se denne utviklingen i Picasso sine kunstverk.

En tradisjonell start

Picasso var allerede i en ung alder en talentfull kunstner. Men det var ikke i denne perioden han viste fram sin mer eksperimentelle og utradisjonelle stil.

Under Picasso sin ungdom var kunsten sterkt vektlagt rundt kroppens anatomi og her skulle alt være nøyaktig. Landskapsbilder, portretter og stilleben var malt med presisjon og plettfrie former. Det skulle være så likt virkeligheten som mulig.

Picasso malte bilder fra 1890-tallet under symbolismen. I denne tiden var det stort fokus på reaksjoner mot naturalismen og realismen.

Det ble hentet inspirasjon fra de mørke sidene ved livet. Vi kan se et slikt motiv i bildet Science and Charity og A Portrait of Aunt Teta, et maleri regnet som det beste maleriet i spansk kunsthistorie. Picasso startet sin tid som maler i denne perioden, men regnes ikke som en kunstner fra denne tiden.

 

Modernismen – Picassos kreativitet får sin debut

Med tiden ser vi et skifte i kunstverdenen. Kunst Perioden Modernismen slår sine røtter i Europa rundt 1910-1915. Vi kan også se et skifte i Picasso sin kunststil, og hans mer “eksperimentelle” side vises i disse verkene. Modernismen, også kalt modernismo i Spania, omfatter en radikal endring innen kunst, arkitektur og musikk. Et brudd med tradisjonelle former.

Modernismen starter for Picasso med hans “Blue Period”. I denne perioden var alle bildene hans monokromatiske. Navnet på perioden kommer av at bildene malt av Picasso hadde blått motiv eller blå undertone.

En lignende periode var “Rose Period”. I likhet med Picasso sin blå periode hadde bildene fra denne tiden rosa motiv eller undertone.

Det er i denne perioden kubismen blir til. Startet av Picasso og Georges Braque. Dette var en form for kunst som aldri hadde blitt utforsket før.

Kunsten fokuserer på tredimensjonale og geometriske former. Epoken var avant-garde og ikke godt tatt imot. I etterkant har denne kunstepoken likevel blitt sett på som en av de viktigste kunstbevegelsene siden renesansen.

Kritikken

Pablo Picasso var og er en stor kunstner som er likt av både kvinner og menn i alle aldre over hele verden. I bildene sine malte han ofte kvinner og ble derfor også godt likt av de, men på det private var han ikke så lett å hanskes med.

Picasso var både overtroisk og sarkastisk, til sin egen familie var han heller ingen helt, han var slem mot sine egne barn og var ofte voldelig mot sine kvinner. Han uttrykte også at han mislikte kvinnelige kunstnere, han sa også en gang at kvinner er gudinner eller dørmatter, noe som ikke ble tatt særlig godt imot blant feministene. Til tross for alt det klarte han likevel å sjarmere beundrerne sine med sjarm.Levde et langt liv

Pablo levde et langt liv før han døde 8.april 1973, på de 91 årene sine anslås det at han lagde over 20 000 verk. Picasso oppnådde mange store ting blant annet i 1950 da han mottok Lenins fredspris, tidligere kjent som Stalins fredspris.

Picasso vil i lang tid bli husket som en kunstner som revolusjonerte kunstverden.